Asikkalan Raikkaan toimintakausi vaihtui

Asikkalan Raikkaan toimintakausi päättyi lokakuun lopussa ja kauden päättäjäisiä vietettiin Aurinkovuoren koululla 1.11.2018.

Juhlassa muisteltiin vuoden kohokohtia ja palkittiin kesälajien urheilijoita ja sekä paras hiihtäjä. Hiihtojaosto oli pitänyt päättäjäiset heti hiihtokauden päätyttyä ja jakanut muut palkinnot silloin.

Lentopallossa Raikas osallistui kaudella 2017-18 miesten joukkueella Päijät-Hämeen liigaan. Raikas sijoittui sarjassa viidenneksi. Nyt uusi kausi on jo alkanut ja Raikkaan naisjoukkue osallistuu lentopalloturnauksiin ja miehet osallistuvat Päijät-Hämeen liigaan kahdella joukkueella, Raikas ja Raikas Younguns.

Myös hiihtokausi käynnistyy heti kun saadaan lunta. Kauden päättäjäisissä parhaana hiihtäjänä palkittiin Roni-Eemil Norrbacka.

 

Kesäkaudella Raikas järjesti yleisurheilussa seurakisoja Lahden piirin moniottelut ja heittocupin osakilpailuja. Keväällä juostiin Raikkaan maastojuoksukilpailu ja Anianpellon markkinoiden yhteydessä järjestettiin perinteikäs Markkinajuoksu.

Yleisurheilun seurakisat järjestettiin kesällä viisi kertaa.

Parhaana yleisurheilijana kauden päättäjäisissä palkittiin jälleen Milja Lusila. Hän sijoittui halli-SM-kisojen 3.sijalle ja oli Kalevan kisoissa sijalla 11.

Yleisurheilussa järjestettiin kesäkaudella yleisurheilukoulu, jossa oli makana noin 60 lasta. Toiminta jatkuu talvikaudella kilpuri- ja yleisurheilukouluissa. Niitä vetää 1.11. alkaen Anniina Utela.

 

Suunnistusjaostolla oli toimelias kesäkausi. Jaosto järjesti kaksi kansallista kisaa. Toukokuussa Puhtikaura-rastit ja pyöräsuunnistuksen kaksipäiväiset katsastuskilpailut heinäkuussa.

Puhtikaura-rastit keräsivät noin 400 kilpailijaa ja toimivat monille harjoitteluna Jukolaan.

Toistasataa pyöräsuunnistajaa suunnisti heinäkuussa Raikkaan kaksipäiväisissä kansallisissa kisoissa, jotka toimivat myös katsastuskilpailuina MM-kisoihin. Kisajärjestelyt keräsivät kiitosta osanottajilta ja toivat piristystä Piekkolan ja Laukkalan alueen asukkaille sunnuntaiaamuna.

Vaikka pyöräsuunnistaja Samuel Pökälä ei voinutkaan osallistua Raikkaan järjestämiin katsastuskilpailuihin, olivat hänen näyttönsä riittävät muissa katsastuskilpailuissa ja hänet valittiin edustamaan Suomea MM-kisoihin Itävaltaan. Kisat olivat rankka rutistus, kun kuuteen kisapäivään tuli 5 starttia. Parhaiten Samuel onnistui keskimatkalla, jossa hän oli 27.

Samuel Pökälä palkittiinkin paitsi parhaana suunnistajana, niin myös seuran parhaana urheilijana.

Pyöräsuunnistuksen SM-kisoissa Konsta Vanhanen ja Samuel Pökälä kisasivat viestissä hopeaa. Henkilökohtaisilla matkoilla Samuel oli pitkällä matkalla 4.

Keväällä järjestettiin suunnistuskoulu. Kevään ja kesän aikana Raikkaan iltarastit liikuttivat jälleen asikkalalaisia ja muita kilpa- ja kuntoliikkujia.

 

Päättäjäisissä kiitettiin myös seuran monivuotista puheenjohtajaa, Juri Niemistä, seuran pöytäviirillä ja hierontalahjakortilla. Juri jatkaa seuratyötä valmennustehtävissä.

Seuran vuosikokouksessa 28.11.2018 valittiin seuran uudeksi puheenjohtajaksi Jukka Sällinen.