Vääksy Games - Ohjeet kilpailijoille

Tässä on koottuna ohjeita Vääksy Gamesiin osallistuville kilpailijoille ja heidän tukijoukoilleen.

Numerolaput pitkille juoksumatkoille

Vääksy Gamesissa käytetään numerolappuja pitkillä juoksumatkoilla (1000 m ja 2000 m). Muissa lajeissa ei tarvita numerolappua. Numerolappu kiinnitetään hakaneuloilla kilpailuasun etupuolelle. Numerolapun ja hakaneulat voi noutaa kisakansliasta Asikkalan liikuntahallista kilpailupaikalle tullessaan. Numerolaput palautetaan kilpailun jälkeen kilpailupaikalla olevaan laatikkoon.

Osallistumisen varmistukset

Osallistumisen varmistukset kisakansiassa liikuntahallissa juoksulajeissa viimeistään 45 minuuttia ennen lajin alkua ja kenttälajeissa suorituspaikalla ennen lajin alkua.

Huom! Osallistumisen varmistukset piti alkuperäisen ohjeen mukaan tehdä sähköisesti tulolista.comin varmistusportaalissa, mutta sähköisessä varmistuksessa havaittujen ongelmien takia täytyy varmistus tehdä paikan päällä.

Omat heittovälineet

Mikäli haluat käyttää omia heittovälineitä kilpailussa, heittoväline on tuotava tarkistukseen viimeistään 45 minuuttia ennen lajin alkua. Heittovälineiden tarkistuspaikka on urheilusaunalla (valkoinen puurakennus urheilukentän vieressä liikuntahallin puolella). Kilpailuun tuotu oma heittoväline on kilpailussa kaikkien oman sarjan kilpailijoiden käytettävissä. Heittovälineen tuonut kilpailija vastaa itse heittovälineeseen kilpailun aikana tulleista vaurioista.

Seipäät

Kilpailijoiden omat seipäät tarkistetaan kilpailupaikalla. Toisen kilpailijan seivästä ei saa käyttää ilman tämän lupaa.

Pituussuuntaiset kenttälajit

Pituussuuntaisten kenttälajien kilpailuissa suoritetaan kuusi kierrosta. Kolmelle viimeiselle kierrokselle pääsee ainoastaan kahdeksan parasta kilpailijaa.

Rimankorotukset korkeudessa ja seipäässä

Korkeushypyssä rimankorotukset tehdään neljän senttimetrin välein lähtien alimmasta urheilijan ilmoittamasta aloituskorkeudesta. Jos esimerkiksi aloituskorkeus on 81 cm, niin seuraavat korkeudet ovat 85 cm, 89 cm, 93 cm jne.

Seiväshypyssä rimankorotukset tehdään 10 senttimetrin välein lähtien alimmasta urheilijan ilmoittamasta aloituskorkeudesta. Jos esimerkiksi aloituskorkeus on 175 cm, niin seuraavat korkeudet ovat 185 cm, 195 cm, 205 cm jne.

Palkinnot ja tavarapalkintojen arvonnat

Kilpailussa palkitaan kolme parasta mitalein. Tämän lisäksi jokaisessa ikäluokassa suoritetaan tavarapalkinnon arvonta. Jokainen lajiosallistuminen vastaa yhtä arpaa arvonnassa, eli arvonnassa voi olla mukana useammalla arvalla.

Vääksy Games Mitalit

Kilpailun tulokset

Kilpailun tulokset päivittyvät kilpailun tulospalveluun osoitteessa https://live.tuloslista.com/9716.

Tulospalvelusta selviävät myös kilpailun osallistujat ja juoksujen eräjaot. Tuloksia ei julkaista paperitulosteina kilpailupaikalla.

Ruokailu

Kilpailupaikalla on kioski, jonka kautta on saatavilla juotavaa, kahvia, Viipurilaisen kotileipomon leipää ja pullaa sekä Niemimäen herneitä ja Vehmaan Makujen grillimakkaraa.

Muista juoda ja vilvoitella

Vääksyn urheilukenttä on aurinkoisella kesäsäällä todella kuuma paikka. Muistakaa siis juoda riittävästi ja käydä välillä varjossa vilvoittelemassa. Kentälle tuodaan urheilijoita varten telttakatoksia, joiden alle pääsee varjoon kuumuutta suojaan.

Vinkki urheilijoille ja tukijoukoille: Sumutinpullon avulla voi viilentää tukalaa oloaan kuumuudessa!

Vanhemmat ja muut katsojat

Toivomme, että vanhemmat ja muut kisoja seuraamaan tulevat katsojat seuraisivat kilpailua kenttäalueen ulkopuolelta esim. katsomosta. Kilpailun turvallisuuden kannalta on tärkeää, että kentällä on urheilijoiden ja toimitsijoiden lisäksi mahdollisimman vähän muita ihmisiä. Jos kilpailuun osallistuva pienempi lapsi ei yksin pärjää tai osaa toimia kentällä, niin silloin toki vanhempi voi olla lapsen apuna kentällä.

Pysäköinti

Ensisijaisina pysäköintipaikkoina toimivat Asikkalan liikuntahallin, jäähallin ja kirjaston pysäköintialueet. Katujen varsilta voi myös etsiä parkkipaikkoja liikennesääntöjen puitteissa. Ensisijaiset pysäköintialueet ja urheilukentän sijainti selviävät tarkemmin täältä.